Barbecueën doen de meeste mensen uitsluitend in de zomer. Dan is het immers lekker om buiten te zitten en lekker buiten vlees te braden en te eten met frisse salades. Sommigen vinden het zo leuk dat ze ieder weekend de barbecue aansteken om lekker buiten te koken. Maar wist je dat je ook in de wintermaanden prima kunt barbecueën? Je moet dan natuurlijk wel een paar maatregelen nemen om dit mogelijk te maken. Maar onoverkomelijk is het zeker niet. Bijkomend voordeel van in de winter barbecueën is dat je dankbaar gebruik kunt maken van de extra warmte die de BBQ geeft om het aangenaam te maken als de temperatuur tot lage waarden is gedaald. Als het niet regent is het dus al snel mogelijk om ook in de winter heerlijk buiten vlees te bereiden op de barbecue.
Zorg voor lekkere warmte op je terras
Je moet natuurlijk niet zitten kleumen op het terras. De barbecue geeft wel warmte maar dat is vaak niet genoeg. Je kunt de temperatuur op je terras aangenaam maken met een heater of als je wat meer luxe wilt een terrashaard waar je blokken hout in kunt stoken. Een vuurschaal is ook een optie, al moet je bij open vuur wel altijd extra veiligheidsmaatregelen nemen. Een vuurschaal kun je overigens ook als barbecue gebruiken, zo sla je twee vliegen in één klap. Je kunt heerlijke BBQ recepten bereiden waar je samen met je gezin of vrienden van kunt genieten.
Typische wintergerechten op de barbecue
In de winter eten we graag stoofvlees en heerlijk sappige rookworsten die de stamppot extra lekker maken. Maar ook in de winter kun je heerlijk barbecueën als het op je terras beschut is. Heb je een overkapt terras dan kun je buiten prima de barbecue aansteken en lekker BBQ vlees bereiden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit binnen op te eten, lekker bij de open haard. Serveer het vlees met heerlijke wintergroenten zoals winterpeen, andijviestamppot of boerenkoolstamppot. Zo geef je een heel andere draai aan deze gerechten.