Ga je binnenkort een horecaonderneming beginnen? Of ga je jouw huidige café/restaurant/hotel restylen? Dan is het van belang dat je doordacht dit project start. Het inrichten van een horecaonderneming is namelijk een grote investering waar je achteraf geen spijt van wil hebben. Wanneer je het liever niet zelf wil doen kan je er ook voor kiezen om het restylen van jouw restaurant uit te besteden. Deze interieurontwerpers zijn namelijk gespecialiseerd in het restylen van een horecaonderneming. Zij weten precies wat de huidige trends in de markt zijn.
Open keuken
Er zijn verschillende trends in de huidige markt. Eén daarvan is een open keuken. Een open keuken is een keuken waarbij de gasten de complete horeca keuken kunnen zien. Dit betekent dat ze kunnen zien hoe het eten wordt bereid, maar ook het aanrecht en bijvoorbeeld de horeca koelkasten zijn zichtbaar. Hierdoor maak je de werkzaamheden extra transparant voor de gasten. Zij kunnen dan zien of er hygiënisch gewerkt wordt. Voor je hier voor kiest is het dus belangrijk dat je goed nadenkt of je wil dat gasten de koks op hun vingers kunnen kijken. Vinden zij dat wel prettig werken?
Sfeer en verlichting
Een café of restaurant moet voelen als een beleving voor de gast. Hierdoor is het van belang dat er genoeg sfeer is in de ruimte. Sfeer creëer je gemakkelijk en goedkoop met verlichting en donkere elementen. Het gebruiken van verschillende soorten lampen en warm licht is daarbij een must. Daarnaast doen kaarsen en andere accessoires als planten en onderzetters het ook altijd goed.
Naast verlichting is het van belang om één interieurstijl aan te houden. Hiermee creëer je een samenhangend geheel wat zorgt voor een professionele uitstraling. Het is belangrijk om hierbij gebruik te maken van één, twee of misschien drie kleuren die goed bij elkaar aansluiten.