Zo kies je de beste sloten volgens slotenmaker Mechelen

Zo kies je de beste sloten volgens slotenmaker Mechelen

Deuren en ramen van een woning beveilig je met sloten. De kwaliteit van een slot bepaalt hoe lang je een inbreker buiten de deur kan houden. Het is onmogelijk om getrainde inbrekers te beletten om een slot open te krijgen. Wanneer zij hier lang genoeg de tijd voor krijgen dan is een slot altijd open te krijgen. Dit is immers een activiteit waar de slotenmaker in Mechelen zijn geld mee verdient. De vakman maakt sloten open wanneer mensen bijvoorbeeld hun sleutels verloren zijn. De tijd die een professional hiervoor nodig heeft verschilt echter sterk per slot. Het is daarom belangrijk om de beste sloten te kiezen.

Zelf plaatsen of de slotenmaker?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen voordat je sloten kiest is of je deze zelf gaat plaatsen of de klus aan een slotenmaker overlaat. Wanneer de bedoeling is om het plaatsen zelf te doen dan zijn de afmetingen van het slot belangrijk om te weten. De slotkast moet precies in de uitgefreesde ruimte van de deur passen. Passen de sloten niet goed dan bieden zij nauwelijks extra beveiliging. Mocht je niet de juiste kennis of gereedschappen hebben om sloten te plaatsen dan kan je de taak het beste aan een professionele slotenmaker in Mechelen overlaten.

Keurmerk Stichting Kwaliteit Gevelbouw

De meeste sloten die in België en Nederland te koop zijn hebben een SKG keurmerk. Dit is het keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Een onafhankelijke organisatie die sloten test op hun inbraakwerendheid. Door verschillende testen uit te voeren kan de stichting aangeven hoelang een inbreker gemiddeld nodig heeft om een slot open te krijgen. Afhankelijk van het aantal minuten krijgen de sloten vervolgens een keurmerk van één, twee of drie sterren toegekend. Drie sterren is de beste kwalificatie voor een slot. Hiermee ben je in staat inbrekers minimaal vijf minuten buiten de deur te houden. Dit is een belangrijke graadmeter bij het kiezen van de beste sloten. Uiteraard moet ook de prijs in de gaten gehouden worden.

Sloten die bij je interieur passen

Sloten bieden niet alleen maar een beveiliging tegen inbraken. Door de aanwezigheid op alle deuren en ramen van het huis zijn ze ook onderdeel van het interieur geworden. De beste sloten passen daarom ook bij het interieur van een woning. Wanneer er sprake is van een modern interieur dan kan je bijvoorbeeld elektronische sloten overwegen. Bij een klassiek interieur passen misschien beter sloten met mooie ronde afwerkingen. Let wel op dat je bij de keuze voor het uiterlijk nooit de beveiliging vergeet.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.