Welke vloeren kun je het best combineren met vloerverwarming?

Welke vloeren kun je het best combineren met vloerverwarming?

Je hebt net een huis gekocht. Een prachtig huis, jullie hebben er lang naar gezocht. De koopovereenkomst is getekend en de voorpret kan beginnen. De voorpret van het inrichten van je nieuwe huis, het zorgen dat je huis je thuis wordt. Naast de meubels is een heel belangrijk onderdeel van de inrichting de vloer. De vloer bepaalt de sfeer in huis. Is het een klassieke inrichting of modern, licht of donker? Kiezen jullie voor de sfeer van een beach house of loft stijl? Het is vooral belangrijk dat je vloer comfortabel is, zodat je er ook lekker op blote voeten kan lopen zonder dat je koude voeten krijgt. Dat kan bijvoorbeeld met vloerverwarming. Gecombineerd met een stenen vloer is het al langer bekend. Maar er is meer mogelijk.

Vloerverwarming beter voor portemonnee en milieu

Vloerverwarming wordt steeds populairder in Nederland. Niet zo gek omdat vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming. En door de wijze van verwarming (met warm water) zorgt het voor een energiebesparing. Er zijn namelijk geen koude plekken in je huis omdat je hele vloer voorzien is van verwarming. Zo kun je de temperatuur zomaar twee graden lager zetten. En dat bespaart op jaarbasis flink. En helemaal als je de verwarming kunt combineren met zonnepanelen. Ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu!

Houten vloer en vloerverwarming

Als je hebt gekozen om je huis te gaan verwarmen met vloerverwarming is het zaak om een goede vloer te kiezen. Gelukkig heb je tegenwoordig heel veel keuze in vloeren. Als een houten vloer je voorkeur heeft kan dat prima samen met vloerverwarming. Het voordeel van vloerverwarming is dat deze de warmte langzaam afgeeft. Een houten vloer is lekker om op te lopen en zeker wanneer hier eenmaal verwarming onder ligt. Dan kun je op sokken of blote voeten door de woning lopen en dat is heerlijk comfortabel. En ook voor de eventuele kleintjes die graag op de grond spelen, is klassiek parket met vloerverwarming heerlijk. Vooral hardhouten parketvloeren passen prima bij vloerverwarming. Dat geldt ook voor het nieuwere lamelparket (of duoplank), losse planken die nauwelijks krimpen of uitzetten en naadloos gelegd worden.

Hoe zit het met laminaat?

Als je liever geen parketvloer wilt maar voorkeur hebt voor laminaat, is het zaak om goed op te letten. Niet alle laminaatsoorten laten de warmte van vloerverwarming optimaal door. Ook kan je vloer gaan werken door de warmte. Vraag aan de verkoper of het laminaat geschikt is en let op het speciale logo dat aangeeft of de warmte kan opstijgen. Gelukkig is er volop keuze in laminaatvloeren die geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. En ook hier gelden dezelfde voordelen als eerder genoemd.

 

Eigenlijk is er altijd wel een vloer die past bij jullie smaak en budget. En een die past in het nieuwe huis. Voor welke vloer kiezen jullie?

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.