Wat kost een dakkapel?

Wat kost een dakkapel?

Een dakkapel is de manier om meer ruimte te creëren in jouw huis. Dankzij de slimme constructie en relatief gemakkelijke ingreep krijg je binnen een handomdraai een geheel nieuwe leefbare ruimte. Of je nu een extra slaapkamer nodig hebt, een hobbykamer wilt hebben of simpelweg een waardevermeerdering zoekt voor jouw huis, een dakkapel of dakopbouw is de beste optie voor jou.

Er zijn echter heel veel verschillende soorten dakkapellen en dakopbouw. Om die reden is het niet alleen moeilijk om de juiste optie te kiezen, ook de prijzen kunnen erg uiteen lopen. Veel mensen zitten dan ook met de vraag: Wat kost een dakkapel?

Wij van Ruiter Dakkapellen willen dan ook zo transparant mogelijk zijn en jou de beste deal met de beste prijs geven.

Wat kost een dakkapel?

Zoals gezegd kunnen de kosten van een dakkapel of dakopbouw erg uiteen lopen. Dit komt omdat niet alleen het materiaal en de grootte verschilt, ook de installatie methode is bij verschillende modellen anders. Zo maken we een verschil tussen een standaard dakkapel en een andere vorm van dakopbouw, hierover straks meer.

Een dakkapel heb je al voor minder dan €5000. Wil je meer dan één kamer creëren of heb je een speciaal gevormd dak? Dan liggen de kosten ongeveer tussen de €6000 en €8000 euro.

Het is belangrijk om na te gaan dat dit eigenlijk een hele goede investering is. Niet alleen krijg je meer leefbare ruimte, ook de waarde van jouw huis zal toenemen. Als gevolg zijn er veel huizen die er netto zelfs op vooruit gaan. Dit wil zeggen dat de waarde van het huis meer wordt dan de kosten van de dakkapel. Het is dan ook één van de slimste verbouwingen aan een huis dat je kan maken.

wat-kost-een-dakkapel

Dakkapel of dakopbouw kopen

Als het gaat om dakkapellen maken we een onderscheid tussen een dakkapel en dakopbouw. Eigenlijk is dakopbouw de overkoepelende term. Een dakkapel dient eenzelfde functie maar is door zijn bekendheid een eigen term geworden.

Een dakkapel is een uitbouw voor bijvoorbeeld een zolderkamer voor huizen met een schuin dak. Het kan zo zijn dat een huis zich niet goed leent voor een normale dakkapel. Misschien heeft het dak een andere helling of heeft het een andere hoogte. In dat geval heb je een andere vorm van dakopbouw nodig. Voorbeelden hiervan zijn een nokverhoging of een verlegde nok. Waar een dakkapel vooral extra lengte geeft aan een zolderkamer, geven deze andere optie ook hoogte erbij. Hierdoor wordt een lage zolderkamer ineens bewoonbaar.

Een dakkapel op maat laten maken

Het jij speciale wensen voor jouw dakkapel? Dan kan je een dakkapel op maat laten maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit de stijl van de dakkapel en het materiaal waaruit het vervaardigd wordt. Zo kan het een hout afwerking hebben, maar ook bijvoorbeeld een kunststof of aluminium afwerking. Dit alles kan in een modern, klassiek of landelijk jasje gestoken worden.

Maar niet alleen het uiterlijk kan op maat gemaakt worden, ook de afmetingen zijn dit. Zo is het mogelijk om een dakkapel te nemen die maar liefst 2 kamers creëert met 1 kapel. Woon je in een rijtjeshuis, dan is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een dakopbouw samen met de buren te zetten. Dit scheelt enorm in de uiteindelijke prijs.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.