Tips voor een etnisch interieur!

Tips voor een etnisch interieur!

We reizen tegenwoordig erg veel en komen nieuwe culturen en stijlen tegen. Bij een etnische stijl laat je je inspireren door verre landen en andere culturen uit de hele wereld. Zeker als je van reizen houdt, wil je natuurlijk graag deze passie laten terugkomen in je interieur. Je hoeft je niet te richten op één cultuur, maar het combineren van verschillende culturen geeft juist een unieke en warme uitstraling aan je woning. Je kunt all the way gaan of ervoor kiezen deze stijl alleen in de decoraties te laten terugkomen. In dit blog geven we tips over hoe je dit werelds interieur in je woonkamer kunt realiseren!

Kleurencombinaties
Het is belangrijk een goede kleurencombinatie te kiezen bij een etnisch interieur. Zorg er voor dat het niet te druk wordt. Bij andere culturen denk je al snel aan vrolijke en warme kleuren. Deze kleuren zijn dan ook onmisbaar bij dit interieur, maar probeer hierin de juiste balans te vinden. Ga voor warme aardse tinten en combineer deze met oker geel, donker  blauw, groen of met een warme kleur als rood. Ook kun je ervoor kiezen een basis te nemen van wit en zwart. Dit geeft een iets chiquere uitstraling.

Soorten materialen
Een etnisch interieur bestaat uit verschillende invloeden en culturen, dus ook de materialen zijn heel divers. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke en authentieke materialen. Denk aan verschillende soorten hout, bamboe, handgewoven stoffen, natuursteen, aardewerk en koper. Ook stoffen als leer en linnen zijn hier populair. Bij deze woonstijl gaat het er om deze materialen, warme kleuren en stoffen te combineren. Wat betreft de houtsoorten kun je het beste voor donkergekleurde  houtsoorten kiezen.

Voor het bekleden van de muren is het leuk Marokkaanse tegeltjes te gebruiken, ook wel Zelliges genoemd. Dit zijn handgemaakte tegeltjes die ze oorspronkelijk gebruikten in Arabische badhuizen. Ze zijn ideaal voor in de keuken of badkamer en geven het interieur een uniek karakter. Probeer alleen niet teveel kleur te gebruiken hier, maar een basis aan te houden.
Ook kun je ervoor kiezen een muur te bekleden met hout, een heuse eyecatcher in je interieur. 

tegels-etnisch-design

Meubels
De natuurlijke materialen komen ook terug in de meubels. Hout wordt voornamelijk gebruikt voor tafels. Leer vinden we snel terug in banken en stoelen. Denk verder aan bamboe bijzettafeltjes, kleurrijke kussentjes uit India, en poefjes uit Marokko. Je kunt het allemaal combineren zolang het harmonieus blijft in z’n geheel.

Tevens zijn exotische prints niet weg te denken bij een etnisch interieur. Laat dit terugkomen in een groot vloer- of wandkleed. Je kunt er ook voor kiezen een aantal kleinere vloerkleden op de grond te leggen, bijvoorbeeld onder de eettafel, bank of voor de kast. Perzische tapijten, vloerkleden van geweven touw of tapijten  van dierenvellen zijn erg passend. Deze zullen de huiselijke sfeer naar boven halen.

Voor unieke etnische meubels kun je het beste kijken in kleine boetiekjes of tweedehands zaken. Je kunt ze natuurlijk ook zelf verzamelen op vakantie!

decoreer-met-souvenirs

Decoreer met souvenirs!
Souvenirs, je neemt ze mee van vakantie en hebt bij thuiskomst al vaak meteen spijt. Uiteindelijk stop je ze toch weg diep in de kast of op de zolder. Bij deze interieurtrend is dat verleden tijd. Je gaat ze een mooi plekje geven in je kamer! Deze herinneringen aan mooie verre reizen mogen gezien worden en verdienen een prominente plek in je interieur. Denk aan objecten als maskers uit Afrika, beeldjes, gevlochten manden en kleine schilderijtjes. Het is mooi deze etnische objecten met elkaar te combineren, maar zorg er ook hier weer voor dat het geheel in evenwicht blijft.

decoratie-etnische-landen

Tropische planten
Ze horen eigenlijk in ieder interieur wel thuis, maar bij een etnisch interieur mogen ze zeker niet vergeten worden! Verspreid tropische planten door je gehele woonkamer, van cactussen tot palmbomen. Dit geeft je kamer een natuurlijke vibe.

tropische-planten

Schilderijen
Om het af te maken, een mooi schilderij voor aan de muur. Deze zijn vaak wat lastiger mee te nemen van de verre reizen. Je kunt je muur decoreren met schilderijen van wilde dieren die je in Afrika doen wanen of bijvoorbeeld mensen met een andere etnische stijl zoals de afbeelding hieronder.

schilderijen-entisch

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.