Paastakken versieren en combineren met je interieur doe je zo!

Paastakken versieren en combineren met je interieur doe je zo!

Pasen is, naast dat het de christelijke herdenking is van de dood en opstanding van Jezus, het feest van de vruchtbaarheid..Vandaar de eitjes en de kuikentjes. En de paastakken die wij zo graag in ons huis zetten en versieren: daarmee halen we de lente in huis!

Paastakken kun je kopen bij de bloemist en op de markt. Of misschien heb je zelf wel een perfecte paastak in je tuin. Of je buurman… Meestal worden wilgentakken gebruikt. Of takken van de hazelaar. Maar bijvoorbeeld een tak van een forsythia kan ook prima. En als je niet voor echt wilt gaan: in plastic vorm zijn paastakken ook te kust en te keur te koop.

Ook kun je, als je een fröbelaar bent, zelf een paastak maken. Daarvoor zijn genoeg voorbeelden te vinden op internet.

Paastakken versieren

Traditionele paastak versiering zijn de kuikentjes en eitjes aan lintjes die je overal kunt kopen. Maar bijvoorbeeld in Scandinavie is het de gewoonte de paastakken te versieren met veertjes. Verder kun je vanalles bedenken om je paastak mee te versieren: lintjes, vogeltjes, bloemetjes van vilt. Ook dit kun je allemaal kant en klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken als je en beetje een crea bea bent.

Ook kun je voor echte bloemetjes gaan. Je kunt bijvoorbeeld narcisjes of blauwe druifjes in reageerbuisjes doen met water en die met ijzerdraad bevestigen aan de paastakken.

paastak versieren paastak versiering

Vaas of ophangen

Je kunt de paastakken in een vaas zetten. Zet ze wel in water, anders komen ze niet uit. Gebruik een grote, niet te brede vaas. Om de vaas steviger te maken kun je ook aarde in de vaas doen en daar de takken insteken.

Een paastak ophangen geeft ook een leuk effect. Hang de tak in de breedte op (voor het raam of tegen de muur) en breng dan de paastak versiering aan.

paastak in vaas
paastak hangen

 

 

 

 

 

 

Aanpassen aan je interieur; strak en stijlvol

Heb je een strak interieur met bijvoorbeeld veel grijs en zwart en hou je niet zo van al die felle kleurtjes van paastak versiering, dan kun je je paastak versiering eenvoudig aan je interieur aanpassen. Kies dan ook niet voor een forsythia, want die bloeit geel. Neem dan een wilgentak. Zet die in een vaas die past bij je interieur. Heb je alleen maar een grote doorzichtige vaas, dan kun je die met crêpepapier in de door jou gewenste kleur bedekken. Of koop grind voor in vazen in de kleur die je mooi vindt. Voor de versiering van de paastak kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor plastic bloemetjes die je, als je ze niet in de gewenste kleuren kunt kopen, zwart en/of grijs verft. Hetzelfde kun je natuurlijk doen met kuikentjes of veertjes. Naast de paastak kun je eventueel een schaal met in de door jou gewenste kleur geverfde eieren zetten. Ook stijlvol: Twee takken dwars naast elkaar ophangen met aan allebei de takken precies dezelfde paastak versieringen.

Aanpassen aan je interieur; Romantisch en kleurrijk

Ben je het meer romantische type of hou je van kleurtjes, dan kun je je heerlijk uitleven met het aankleden van de paastakken. Niks is te gek. Kuikentjes, veertjes, vogeltjes, eitjes. Je kunt het zo uitbundig maken als je wilt. Mandjes met narcissen en blauwe druifjes doen het uiteraard ook goed naast de paastakken.

Voor de kinderen

Heb je kinderen, dan kunnen jullie samen aan het knutselen. Vogeltjes tekenen, uitknippen en in de paastakken hangen. En vergeet de chocolade eitjes niet!

Hoe versier jij je huis met paastakken? Ga je ze zelf versieren, ophangen of in een vaas zetten? We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Related Posts

No related posts found.