Moet een interieur altijd op papier ontworpen worden?

Moet een interieur altijd op papier ontworpen worden?

Het is niet eenvoudig een overzicht te krijgen en te houden, van wat er zoal gebeurt tijdens het inrichten van een woning, kantoor of slaapkamer. De grootste fout die u kunt maken is aan het werk gaan zonder enig idee over wat het eindresultaat moet gaan worden.
Lekker gaan winkelen zonder een vooropgezet plan is natuurlijk heel gezellig, maar uitermate ineffectief.

Planning is belangrijk, zet uw ontwerp op papier.

Voorzichtig en van tevoren plannen is daarom essentieel voor een goed ontwerp voor uw interieur. Het kopen van onderdelen voor de inrichting, zoals meubels, schilderijen en dergelijke, gewoon omdat u ze op dat moment mooi vindt, kan een ontwerp op losse schroeven zetten. Het is mogelijk dat er zelf niet achter kunt komen waarom een bepaald meubelstuk niet werkt in uw interieur, gewoonlijk gaat het daarbij om de maat, de schaal of de vorm. Vraag dan gerust om interieur advies.

Of het nu gaat om het ontwerpen van een kantoor, een huiskamer of een volledige woning, het is bijna noodzakelijk te beginnen met een grondige planning.
Maak daarom tekeningen, op papier of op de PC, om het eindresultaat voor uzelf zichtbaar te maken.

Het kleurschema bijvoorbeeld.

Wanneer u van plan bent de hele woning te schilderen, probeer van tevoren te bedenken welke kleuren wel, maar vooral welke kleuren niet passen in het geheel van uw ontwerp. Het is heel goed mogelijk dat een kleur die prachtig uitkomt op de muren met een relatief groot oppervlak, zoals in de huiskamer, op uw kantoor aan huis of in de slaapkamer helemaal niet mooi is. Dat kan te maken hebben met de lichtinval of de kleuren van het meubilair.

Maar ook de decoraties spelen een rol bij het kiezen van de juiste kleur. Grote, relatief donkere klassieke of antieke schilderijen? Zorg voor een goede verlichting en lichte kleuren aan de wanden.
Let daarom op de kleuren voordat u verf, behang en muurdecoraties gaat kopen.

Ontwerp uw huis rond een onoverkomelijk obstakel.

Ieder huis, iedere woning heeft karaktertrekken die niet te vermijden zijn. Een mooie, eikenhouten voordeur moet u niet gaan vervangen omdat u graag de kleur wit om u heen hebt.

Door de entree in te richten als een overgang van buiten, met donkere herfstkleuren, waar eikenhout goed in past, naar het lichte kleurenschema van de woning komen zowel de mooie voordeur als uw eigen smaak goed tot hun recht. Om het overzicht te houden, zet alles op papier, al is dat misschien niet meer echt maar elektronisch papier.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.