Met deze tips leg je gemakkelijk zelf je tapijttegels

Met deze tips leg je gemakkelijk zelf je tapijttegels

Ben je midden in je verbouwing en ga je goedkope tapijttegels leggen? Dit is helemaal niet moeilijk en kun je makkelijk zelf. Dit artikel geeft je handvatten om je te helpen bij het leggen. Volg de stappen nauwkeurig en voor je het weet ben je klaar!

Goedkope tapijttegels zijn kleurrijk, makkelijk te leggen en kun je goed over bestaande vloeren heen leggen. Je hoeft dus niet eerst je oude vloer eruit te halen, maar legt de tegels er gewoon op.

1) Kies de tapijttegels uit

Allereerst is het van belang dat je naar winkel gaat en de tapijttegels uitkiest. Je kan hierbij vragen aan een medewerker naar de voor- en nadelen van de bepaalde tapijttegels en je kunt vragen om de goedkope soort. Je hoeft namelijk helemaal geen dure tegels te hebben, om een mooi geheel te krijgen.

2) Maak ruimte

Als je de tapijttegels hebt aangelegd is het tijd voor de nodige voorbereiding. Maak voldoende ruimte in je kamer, zodat er geen meubilair meer in de weg staat. Het is niet handig als je tijdens het leggen nog meubilair aan de kant moet schuiven.

3) Maak de vloer schoon

Als de vloer geruimd is, is het tijd om het schoon te maken. Je moet eerst goed inspecteren welke gedeeltes van de vloer aan echte schoonmaak toe zijn en welke al redelijk schoon zijn. Het belangrijkste is dat de hele vloer die je gaat gebruiken goed droog is en dat er geen natte plekken zijn.

4) De tapijttegels leggen

Als alle voorbereidingen zijn gedaan, is het tijd om de tapijttegels te gaan leggen. Let er hierbij op dat je alles goed opmeet, zodat het netjes past. Als het blijkt dat er een aantal tegels niet mooi passen, kan je ze met een speciaal mesjes bijsnijden. Let hierbij goed op dat je nooit aan de tapijtkant snijdt, maar altijd aan de achterkant.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.