Kleine kamers inrichten; enkele creatieve ideeën en tips!

Kleine kamers inrichten; enkele creatieve ideeën en tips!

Kleine woningen kunnen zeer charmant zijn, maar zijn erg uitdagend bij het inrichten van de kleine kamers en ruimtes van de woning. Een klein huis of appartement hoeft niet per definitie ‘klein’ te zijn, afhankelijk van hoe je de ruimtes inricht. InterieurKoning.nl geeft je enkele creatieve interieur ideeën voor het inrichten van de kleine kamers in huis of wanneer je een appartement wil gaan huren in een stad als Amsterdam.

Kleine ruimtes

Bijna elke woning heeft wel kleine ruimtes her en der. Deze ruimtes worden vaak niet effectief gebruikt, terwijl er ontzettend veel mogelijkheden liggen om deze creatief in te richten. Zo kun je door het toevoegen van een horizontaal gestreept kleed, de smalle ruimte visueel verbreden. Je kunt er ook voor kiezen om de muren te decoreren met horizontale strepen. Dit heeft hetzelfde effect als een gestreept kleed. Indien je een laag plafond hebt kun je er voor kiezen om verticale strepen te gebruiken. Een andere oplossing om kleine ruimtes visueel te vergroten, is het plaatsen van een muur van spiegels. Hierdoor verdubbelt de visuele impact van de kleine ruimte, waardoor het dus ruimer aanvoelt.

Gebrek aan opbergruimte

Een gebrek aan opbergruimte komt bij kleine woningen vaak voor. Dit kun je oplossen door creatief om te gaan met ruimte waar je normaal niet zo snel een opbergruimte van zou maken. Een kastdeur kan bijvoorbeeld goed worden gebruikt als extra opbergruimte voor keukengerei. Het keukengerei is eenvoudig op te bergen en gemakkelijk te pakken, ideaal dus!
Een tweede manier die je kan helpen om opbergruimte te creëren is het plaatsen van meubels die op meerdere manieren kunnen functioneren. Zo kan er gekozen worden voor een hocker met opbergruimte. Zo maak je optimaal gebruik van je meubels door het stuk enerzijds te gebruiken als opbergruimte en anderzijds om er zitplaatsen mee te creëren.

kleine ruimtes inrichtenkleine woning inrichten

Niet genoeg kamers

Kleine woningen hebben niet alleen kleine, maar vaak ook weinig kamers. Indien je meer kamers wil creëren kun je een kast die je bijna niet gebruikt omtoveren tot bijvoorbeeld een klein kantoor. Mocht je geen aparte eetkamer of hal hebben, dan kun je de deze creatief inpassen in de woonkamer. De beperkte ruimte die je in een kleine woning hebt benut je op die manier perfect.

inrichten kleine woning

kleine kamers inrichten

Te krappe ruimtes

Overweeg om meubels te plaatsen die luchtig of open zijn. De mooie gouden kast in de foto hieronder heeft een open rug en de stoel heeft losse poten waardoor je recht door de meubels heen kunt kijken in plaats van dat ze een hoop visuele ruimte innemen. Een andere manier om krappe ruimtes tegen te gaan is het kiezen van ingebouwde meubels, zoals de handige witte kast op de foto hieronder. Let vooral op dat je niet teveel meubels in één kleine kamer plaatst. Hiermee voorkom je dat de toch al kleine kamer nog krapper wordt.

interieur ideeën voor klein wonen

kleine huizen inrichten

Te donkere kamers

Donkere kamers maken een kamer visueel al snel een stuk kleiner. Zorg er daarom voor dat je meerdere lagen van verlichting gebruikt. In de foto hieronder is gebruik gemaakt van een plafondlamp en twee lampjes op de nachtkastjes om naast het raam de kamer van licht te voorzien. In een woonkamer kun je gebruik maken van bijvoorbeeld inbouwspots of tafellampen om extra licht en sfeer te creëren in de kleine ruimte. Je kunt er ook voor kiezen om een spiegel strategisch tegenover een raam op de muur te hangen. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de lichtinval van buiten en lijkt het net alsof je een extra raam hebt!

klein appartement inrichten1

licht in kamer creeren

Welke trucjes gebruik jij voor de inrichting van kleine kamers en ruimtes?

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.