Is jouw interieur toe aan iets nieuws? Pas deze 3 punten toe!

Is jouw interieur toe aan iets nieuws? Pas deze 3 punten toe!

Is jouw interieur dringend toe aan iets nieuws? Je kunt natuurlijk direct een interieurstyliste aan het werk zetten, maar soms kun je met een aantal relatief kleine aanpassingen al veel verschil maken. Benieuwd hoe? Wij helpen je op weg!

1. Haal meer groen in huis
Onderschat nooit de kracht van planten in je huis! Veel groen zorgt voor rust, maar kan tegelijkertijd de boel ontzettend opfleuren. Dit geldt overigens voor je gehele interieur – van woonkamer tot slaapkamer en badkamer. Wanneer je een vrij wit interieur hebt, kan een opvallende plant een echte eyecatcher worden. Zeker als je een opvallende pot kiest die past bij de rest van je interieur. Tip: let wel altijd goed op dat het type plant geschikt is voor de plek waar je deze wilt neerzetten. Zo zijn niet alle planten geschikt voor een vochtige ruimte als een badkamer en kan niet elke plant het lang volhouden voor je raam in de zon.

1

2. Zorg voor (meer) kleur
Wanneer je meer kleur in huis haalt, zul je zien dat het geheel al gauw wat levendiger oogt. Nu hoef je natuurlijk niet direct los te gaan met alle kleuren van de regenboog, maar wanneer je een erg rustig of wit interieur hebt zul je zien dat kleine gekleurde details al veel verschil kunnen maken. Ook kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om één muur te voorzien van een opvallende kleur. Kies hiervoor één opvallende frisse kleur, zoals geel of blauw, en voer dit subtiel door in de rest van je interieur. Of nog leuker: maak gebruik van een fotobehang! Dit is al lang niet meer iets dat alleen wordt toegepast in de slaapkamer. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos: van mooie landschappen tot hippe patronen.

gele muur interieur

3. Verschillende patronen en materialen
Wat ook kan zorgen voor flink wat opleving in je interieur is het gebruik van verschillende patronen en materialen. Bovenstaande afbeelding is een foto van een kleurloos interieur, maar alles behalve saai! Maak gebruik van diverse kleine salontafels met verschillende hoogtes, grote en kleine fotolijsten aan de muur en kussens in elk mogelijk patroon dat je maar kunt vinden. In combinatie met hele opvallende kleuren kan dit wellicht teveel van het goede zijn, maar wanneer je dit juist combineert geeft het je interieur een flinke boost.

nordic simplicity

Met bovenstaande tips geef je jouw interieur net dat beetje extra. Ben je juist op zoek naar hoe je meer rust en eenheid in je interieur creëert? Ook hiervoor zijn er handige en toepasbare tips.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.