Hoe richt je je woning in voor een rollator

Hoe richt je je woning in voor een rollator

Is het lopen tegenwoordig wat moeilijker, maar ben je verder nog prima in staat om zelfstandig te leven? Waarom zou je dan eigenlijk moeten verhuizen. Je kunt beter een rollator kopen en je huis er een beetje op aanpassen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door je interieur enigszins te veranderen. Een kleine make-over maakt het bovendien ook lekker fris. Op die manier snijdt het mes dus aan twee kanten. Met de volgende tips in het achterhoofd kan je al snel een heel eind in de goede richting komen.

Ruimte maken

Wanneer je een rollator in huis gaat nodig hebben, dan is het geen goed plan om het jezelf onnodig lastiger te maken. Daarom zorg je dus in de eerste plaats voor ruimte in de woning. Haal wat spullen weg of kies voor kleinere varianten. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker door het huis kunt bewegen en je dus gewoon de vrijheid die je gewend bent kunt behouden. Je hoeft zelfs niets weg te doen als je eerst gewoon eens goed naar de indeling kijkt. Kan die niet beter geoptimaliseerd worden?

Aanpassingen doen

Het blijft natuurlijk een feit dat er nu andere zaken belangrijk zijn geworden nu je gebruikmaakt van een rollator. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat er een einde moet komen aan drempels in huis. Ook zou het fijn zijn als de deuropeningen net iets breder kunnen worden gemaakt. Bovendien moet er ruimte zijn om de rollator te kunnen stallen. Al dit soort zaken spelen mee bij het inrichten van je vernieuwde woning. Weeg dit dus ook mee bij het kiezen van je spullen en dergelijke.

Een goede rollator

Ook is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste rollator hebt. Je kunt je woning immers nog zo goed hebben aangepast en ingericht, maar als je rollator bijvoorbeeld niet goed wendbaar is, dan heb je er nog niets aan. Het is dus belangrijk hier eerst voldoende onderzoek naar te doen. Er zijn heel veel voorbeelden van goede rollators, zoals bijvoorbeeld de Rollz Motion rollator. Het is altijd goed om even de pluspunten en minpunten van verschillende modellen tegen elkaar af te wegen en dit tegen het licht van jouw eigen woning te houden.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.