Graszoden zelf leggen of uitbesteden?

Graszoden zelf leggen of uitbesteden?

Graszoden worden de laatste jaren steeds populairder, wat geheel begrijpelijk is. Graszoden hebben namelijk als grote voordeel dat je direct kunt genieten van een prachtig groen gazon. Wij geven je in dit artikel advies voor het leggen van graszoden. Lees verder als je een perfect gazon wilt aanleggen.

Wanneer moeten de graszoden gelegd worden?

Het leggen van graszoden kan het hele jaar door. Enkel bij vorst of sneeuw kunnen ze niet gelegd worden. Vorst of sneeuw direct na het leggen kan geen kwaad, hier zijn de graszoden tegen bestand.

De beste omstandigheden voor het leggen van graszoden zijn op het moment dat er voldoende vocht aanwezig is en de grond enigszins opgewarmd is. De optimale periodes zijn doorgaans April, Mei, Augustus en September.

Zelf leggen of uitbesteden?

Het leggen van graszoden is erg eenvoudig op het moment dat het gaat om een simpel gazon zonder rondingen of lastige hoeken. Op het moment dat er obstakels aanwezig zijn op het gazon kan je het beste kiezen op dit karwei uit te besteden. Ook bij een groot gazon is het aangeraden om iemand anders de graszoden te laten leggen. Graszoden zijn namelijk erg zwaar, ongeveer 15 kilo, waardoor het lastig en fysiek zwaar kan zijn om ze te leggen. Het is dus verstandig om het werk uit te besteden bij een hovenier of gebruik te maken van een aanlegservice van de verkoper.

Tips voor het leggen van graszoden

De keuze om het zelf te doen of het uitbesteden van het werk is aan jou. Wel willen wij graag wat enkele tips en aandachtspunten meegeven voor het graszoden leggen.

  • Opgerolde graszoden moeten altijd in de schaduw liggen. Zon kan namelijk schade aanrichten.
  • Na levering dienen de graszoden direct gelegd te worden. Wordt dit niet direct gedaan, dan ontstaat er broei. Wat slechts is voor de gezondheid van het gras.
  • Egaliseer en bewerk de ondergrond altijd voor de levering, zodat er direct begonnen kan worden met het leggen van graszoden.
  • Bestel graszoden online. Plaatselijke hoveniers bieden graszoden vaak aan voor een hogere prijs aan. Dit komt omdat online webshops de graszoden direct van het land leveren en de hoveniers niet.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.