Geef je huis een opfrisbeurt met deze 3 punten

Geef je huis een opfrisbeurt met deze 3 punten

Het nieuwe jaar staat voor de deur, daar hoort ook een nieuwe look bij! Vind jij dat je interieur en exterieur toe zijn aan een opfrisbeurt? Zorg dan dat je bepaalde punten in huis aanpakt om een kleine metamorfose te kunnen creëren. In onderstaand artikel lees je hier meer over!

1. Exterieur

Onder het exterieur vallen verschillende facetten, zo kan de tuin natuurlijk volledig aangepakt worden. Maar denk ook aan een zonneschermdoek. Mocht je een oud, vervaagd zonneschermdoek hebben of ben je toe aan een nieuwe stijl? Kies dan voor een fris zonneschermdoek dat past bij je huis en de stijl die je zowel binnen als buiten doorvoert. Het is een kleine aanpassing waardoor je huis er een stuk frisser en vernieuwend uit kan gaan zien. Ook bloemen en planten geven een fris aanzicht (ook binnenshuis). Kies voor fleurige bloemen en planten en kijk welke soorten er in je tuin of op je balkon passen.

2. Kleine aanpassingen

Een opfrisbeurt betekent vaak dat er kleine aanpassingen gedaan worden aan het huis om het nieuw leven in te blazen, je hoeft niet gelijk te denken aan een complete woning verbouwen. Dit kan al met een kleed worden gecreëerd, nieuwe bekleding om de bank of stoelen en diverse accessoires zoals: vazen, waxinelichthouders en kussens. Denk bij kleine aanpassingen voor een groots effect, ook aan het opknappen van kasten en lades. Geef je keukenkastjes een extra likje verf of ga voor een compleet andere kleur. Met een likje verf kan er veel veranderd worden in huis, het schuren van een kast of het renoveren van de vloer kan al een frisser aanzicht geven. Zo ook het leggen van een vloerkleed in bonte kleuren of juist heel rustig zodat je alle kanten op kan met de accessoires.

3. Opruimwoede

Om je huis letterlijk een opfrisbeurt te geven is het schoonmaken en opruimen hiervan erg belangrijk. Pak hier een volledige dag of weekend voor en ga goed effectief te werk. Iedereen heeft wel prullaria in huis en magazines van drie zomers geleden….gooi dit weg! Als je niks meer met de magazines, zomerboeken of dergelijke doet, is het van belang deze naar het oud papier te brengen. Deze losse flodders wegwerken zorgt voor meer rust en overzicht in huis, kortom; een frissere aanblik. Daarnaast is een goede schoonmaakbeurt zeker aan te raden, ga eens goed met een doekje over het keukenblad en fornuis. Vergeet ook zeker de tegels in de badkamer niet en de douche en/of badkuip.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.