Foto ideeën voor aan de wand

Foto ideeën voor aan de wand

Als gezin heb vaak ontzettend veel foto’s van je kinderen en je gezin. Hoe leuk is het dan om je gezinsfoto’s of foto’s van je kinderen op een originele manier te presenteren? Het is namelijk altijd leuk om gezinsfoto’s en foto’s van je kinderen in je huis op te hangen, zodat iedereen ervan kan genieten. Helemaal leuk is het als dit ook op een bijzondere wijze gebeurd, zoals een foto op hout of een foto op aluminium. Ook zijn dit soort foto’s, waarbij je je kinderen allerlei herinneringen terug kunt laten brengen, mooie cadeaus voor later. Hierbij enkele ideeën, hoe je je foto’s op een bijzondere wijze kan presenteren.

foto-op-houtBron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/foto-op-hout

Foto op hout

Als je een foto op hout laat afdrukken, heb je een unieke foto, doordat de houtnerfstructuur in de foto te zien is. Dit is vooral het geval als je je foto in zwart-wit of sepia laat afdrukken. Maar ook een kleurenfoto kan heel goed en deze blijft de helderheid houden wanneer het op hout is afgedrukt. Daarnaast kan je kiezen uit veel verschillende houtsoorten en diverse formaten. Kies dus een geschikte foto uit om op hout af te laten drukken.

Foto op glas

Een foto op glas laten afdrukken kan ook. Het voordeel daarvan is dat de kleuren van de foto veel diepte krijgen. Ook voor het onderhoud is een foto op glas een voordeel, deze is dan heel simpel met een doekje af te nemen. Je kunt de foto op verschillende diktesoorten glas afdrukken. Maar ook op plexiglas of acrylglas kan je je foto’s op laten printen, zodat er geen kans is op beschadiging.

Foto op canvas

Schilderijen worden vaak geschilderd op een canvasdoek. Dit is ook mogelijk met een foto. Wanneer je je foto op een mooi groot canvas laat afdrukken heb je een heel persoonlijk schilderij aan de wand hangen. Dit is een ideale manier om een schilderij en een persoonlijke foto te combineren.

slide-2Bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/hd-metal/foto-op-aluminium

Foto op aluminium

Een heel bijzondere foto kun je krijgen als je deze op aluminium laat afdrukken. Deze techniek is nog niet helemaal bekend, maar wil je echt een heel stoere foto aan je wand, dan is aluminium een uitstekend materiaal om je foto op af te drukken. Vaak is er een keuze uit twee soorten aluminium: geborsteld aluminium en wit aluminium. Bij geborsteld aluminium wordt je foto wat donkerder weergegeven en je kunt een wat grovere structuur waarnemen. Als je je foto op wit aluminium laat afdrukken dan is er geen structuur te zien en is voelt je foto glad aan. Een aluminium foto aan je wand geeft je interieur een heel bijzondere en stoere uitstraling.

Foto cadeau

Maar er zijn nog meer mogelijkheden, dan een foto aan je wand. Je kan je lievelingsfoto’s ook op mokken, sleutelhangers en muismatten laten afdrukken. Dit is tevens ook een leuk cadeau idee. Wat ook heel speciaal is, om je foto’s af te drukken op tegeltjes. Zo kan je een hele tegelwand maken met al je favoriete foto’s.

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.