Een nieuw stijlvol plafond in de zolder

Een nieuw stijlvol plafond in de zolder

De zolder is misschien niet de eerste ruimte waar je aan denkt bij het inrichten van je woning, maar het is wel een belangrijk onderdeel. Je vraagt je misschien af waarom je aandacht zou moeten besteden aan de afwerking van de zolder, als je daar toch nauwelijks komt?

Eerst en vooral is de zolder het eerste verbindingsgedeelte met het dak, en dus ook de beste plaats waar neerslag en andere invloeden in contact komen met de woning. Daarbij is het ook een ruimte waar vaak heel wat spullen staan opgeslagen, en dat maakt een goede isolatie dan ook belangrijk.

Het plafond van de zolder

Bovenstaande en nog veel meer zaken maken de plaatsing van een kwalitatief plafond in de zolder belangrijk. Het gaat immers niet enkel om het plafond van de zolder, maar in zekere zin ook het dak van je huis! Hoe beter de kwaliteit van het plafond van de zolder, hoe beter de woning is geïsoleerd.

Een goede mogelijkheid voor een kwalitatief plafond op zolder is een spanplafond van Plameco. Maar waarom zou je  moeten kiezen voor een spanplafond in de zolder? Als je een spanplafond wil laten plaatsen, dan is het belangrijk de voordelen ervan te kennen voor je woning.

stjlvol-plafond

  1. Betere isolatie mogelijk

Door goed isolatiemateriaal achter een spanplafond te gebruiken kan een goede isolatie van het zolder plafond gerealiseerd worden. Koude, wind en regen zijn een ware bedreiging voor de zolderkamer (en indirect dus ook de rest van de woning), en dat maakt een kwalitatieve isolatie dan ook belangrijk.

  1. Een degelijk spanplafond is stijlvol afgewerkt

Daarbij kan je bij zo’n plafond – tenminste als je het laat plaatsen door een specialist – ook zeker zijn van een goed afwerking en uitstraling. Niet enkel zal de nauwkeurige afwerking ervan garanderen dat de zolder beter is afgeschermd, het zal ook op visueel vlak veel aantrekkelijker zijn!

  1. Een zolder plafond zorgt voor comfort op zolder

Ten slotte geeft een degelijk plafond je de mogelijkheid om de zolder om te toveren in een comfortabele, stijlvolle ruimte. Terwijl veel mensen denken dat de zolderkamer een louter functioneel onderdeel is van de woning, transformeren anderen deze ruimte in een gezellige, comfortabele en leefbare kamer – waar je zelfs in zou kunnen wonen of slapen!

Of je nu kiest voor een gewoon zolder plafond of een speciaal spanplafond, ga voor kwaliteit. Op die manier is de woning beter beschermd, is je zolder leefbaarder én ziet hij er ook nog eens goed uit!

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.