5 tips voor het inrichten van een klein appartement

5 tips voor het inrichten van een klein appartement

Ga je verhuizen en heb je jouw eigen fijne appartementje in te richten? Dan wil je natuurlijk het maximale halen uit de beperkte ruimte die je hebt. Het is dan dus slim om te weten hoe je dit zo tactisch mogelijk kunt doen. Uit ervaring weten we dat dit nogal eens een lastige opgave kan zijn. Daarom hebben we 5 handige tips samengesteld die jou gaan helpen bij het inrichten van jouw beperkte ruimte. Je leest ze hieronder.

1 Een geheel
Wanneer je een kleine ruimte in moet richten moet je opletten dat het niet te snel rommelig wordt. Dit doe je bijvoorbeeld door dingen een geheel te laten vormen. Koop bijvoorbeeld een eetkamer als geheel. Stoelen en tafels die bij elkaar passen zorgen voor de nodige rust in huis. Dit kan heel simpel worden verzorgd op deze manier.

2 Kasten
Aan de ene kant kan je denken dat kasten veel ruimte innemen, maar aan de andere kant kan je ook grote voordelen zien. Een aantal mooie bijzetkastjes waar je je spullen in bewaart is veel strakker dan dat je alles los laat slingeren en er een rommel ontstaat. Bovendien kan je er veel leuke variaties mee maken.

3 Kies een stijl
Je hebt maar beperkte ruimte, het is dus handig om een bepaalde lijn aan te houden. Hoe meer je alles met elkaar weet te combineren op kleur en stijl, hoe beter dit is voor je kamers. Zo zorg je dat het er gezellig wordt en je er met veel plezier in kan leven. Dit is een belangrijke voorwaarde.

4 Houd het licht
Wanneer een ruimte klein is, dan kan je deze met optisch bedrog wat groter laten lijken. Een goed voorbeeld van een vorm van dit bedrog is door vooral mat lichte kleuren te werken. Hoe lichter de inrichting, hoe groter alles lijkt. Dit kan sterk voordelig zijn. Zo kan je bovendien ook meer kwijt dan je dacht.

5 Werk verticaal
Een klein appartement inrichten betekent dat je doeltreffender met de ruimte die je hebt moet omgaan. Dat doe je bijvoorbeeld door meer in de hoogte te werken. Je kunt bijvoorbeeld kasten gebruiken die wat hoger zijn. Die zorgen ervoor dat je meer kwijt kunt in de ruimte.

Hoe zorg jij ervoor dat kleine ruimtes toch sfeervol ingericht worden? We zien jouw tips graag als reactie op dit bericht terug en wie weet voegen wij jouw tips toe aan die van ons!

Author

Op InterieurKoning.nl doe je inspiratie op voor de inrichting van je huis en tuin. Bij InterieurKoning.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven ideeën op doen of delen. Ben je op zoek naar tips voor het inrichten van je woonkamer, badkamer, kinderkamer of tuin? Bij InterieurKoning.nl ben je aan het juiste adres!

Related Posts

No related posts found.